måndag 15 juni 2009

Första dagen

Hej! Linn här :)

Idag var första dagen för oss på "Kanal Boris"! Vi har besökt bl.a. Sobacken, som är en avfallsanläggning. Där fick vi lära oss en hel del om miljötänkande, och även hur det går till när man återvinner och sopsorterar. Och bara av att se hur mycket skräp som fanns där, och även känns lukten, kröp det i fingrarna efter att få hjälpa till och förbättra miljön! Vi människor måste helt enkelt bli bättre på att tänka på vår miljö!

Efter Sobacken, och lite lunch, tog vi en åktur till Ryaverket, där man utvinner fjärrvärme och fjärrkyla. Här fick vi bl.a. lära oss hur man använder våra sopor till att bränna och på så sätt få fram energi. Detta var väldigt intressant, och man fick även här en bra bild över hur mycket man faktiskt kan göra för miljöns bästa!

Lite senare tog vi oss till Häggårda, som är "Borås energi och miljö"s äldsta vattenkraftverk. Här fick vi då veta hur det går till när man utvinner energi genom vattenkraft.












Hela denna första dagen har alltså gått åt till att proppa oss fulla med information och miljötänk! Så nu är vi helt klart redo för att ta tag i vårat första uppdrag, som vi öppnade idag.


UPPDRAG 1: Presentera Kanal Boris med deltagare, samt intervjua ca 20 Boråsare och politiker och ställ dom frågan; "Om du hade makten, vad hade du då gjort för miljön?"

Under dagen filmade vi och tog även en hel del bilder. Dessa bilder kommer att läggas upp så snabbt som möjligt, troligen redan imorgon :)



Ha det bra, och ta hand om vår miljö!

Kanal Boris



Inga kommentarer: